Paco Bedoya
INFO

Locatie: Cártama (Valle del Guadalhorce), Málaga, Spanje

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2012

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 4 hectare

Aantal werknemers: 2

Producten: Citroenen en appelsienen

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Paco Bedoya is een van de oudste leden van de coöperatie, hij is sinds 2012 bij ons. Zijn boerderij is volledig vlak en heeft de bijzonderheid dat in tijden van zware regenval het water uit de rivier overstroomt en een laag sedimentenrijk organisch materiaal afzet, wat zeer gunstig voor de bomen is.

Hij kweekt citroenen, mandarijnen en sinaasappels, hierbij zoveel mogelijk gebruik makend van hernieuwbare energie om de boerderij te beheren, zowel voor het irrigatiesysteem als voor het gebruik van de machines, gebruikmakend van de uren en dagen zonlicht die we in Zuid-Europa genieten.

Zijn overstap naar biologische landbouw is geen achteruitgang in productie geweest. Integendeel, zijn bomen presteren in sommige gevallen meer dan voorheen en hij is nu veel liever op het veld dan vroeger. Hij moedigt jonge mensen dan ook aan om biologische landbouw te bedrijven, omdat hij ervan overtuigd is dat het mogelijk is om een product te telen dat niet alleen goed is voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee.

De biologische boer moet wel aandachtiger zijn en de biolandbouw vereist meer kennis over de gewassen. Voor Paco (en vele anderen) is dit echter een noodzakelijke uitdaging die deel uitmaakt van de beleving en bovendien geeft het de boer zijn autonomie en de controle over de productie terug. Het is dus een toename in vrijheid.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT