Oficina do Paladar
INFO

Locatie: Quinta do Conde, Sesimbra, Portugal

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2011

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf

Aantal werknemers: 1

Producten: Visconserven in biologische extra vierge olijfolie (tonijn, sardienen, kabeljauw)

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

In 2007 stopte ik met mijn job in een bedrijf dat houten vloeren importeert en verdeelt. Ik startte met mijn eigen bedrijf “Oficina do Paladar” en opende een drank- en voedingswinkel. Ik werd ook verdeler van 3 kaasmerken uit Castelo Branco (mijn geboortedorp).

Hoe mijn project begon: Ik ben altijd al liefhebber van visconserven geweest en in 2010 besloot ik om de olie uit een tonijnblik te gebruiken in een salade. Ik ging ervan uit dat de vermelding “in olijfolie” betrouwbaar was, maar de olie bleek niet goed en ik werd er ziek van. Tot mijn ontsteltenis leerde ik later dat de olie in een blik meestal bestaat uit 98% geraffineerde olijfolie en slechts 2% vierge olijfolie!

Ik besloot om visconserven te maken in “echte olijfolie”. Vis in blik waarbij mensen zowel van de vis als van de olijfolie kunnen genieten. En wat is er beter dan een conservenvis in een gouden medaille winnende, biologische, extra vierge olijfolie? Het is nu 5 jaar geleden dat ik mijn eerste blik “tonijn in echte olijfolie” verkocht heb en de klanten geven me zeer positieve feedback. Ik begon met 1 variëteit en zal 2016 afsluiten met 10 producten. Bedankt om mijn project te steunen!

Bel Food © 2020  GW-Design-IT