Iris Cooperative
INFO

Locatie: Calvatone, Cremona, Italië

Biologisch Gecertificeerd sinds: Bio productie sinds 1978, gecertificeerd sinds 1985

Aard van het bedrijf: Coöperatie van 80 kleine tot middelgrote boeren, extra werknemers in onze pastificio en bureau

Aantal werknemers: 100+

Producten: Pasta, bloem, tomatensaus, salami, koekjes, groenten

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Sinds onze oprichting in 1978 hebben we altijd het doel gehad om waardig werk te creëren op het platteland met behulp van bio landbouw. Niettegenstaande we sindsdien sterk gegroeid zijn hebben we steeds aan deze waarden vastgehouden en behielden we de controle over de volledige productieketen, van het telen van ons graan tot het maken van onze pasta.

We zijn altijd sterk geëngageerd geweest in de promotie en de bewustmaking van de voordelen van bio landbouw en blijven hiermee doorgaan, zowel binnen als buiten Italië. Een groot aandeel van onze verkoop gaat naar de directe verkoop aan consumentengroepen binnen Italië, aangezien het belangrijk is voor ons om de directe band met de klant te behouden.

De Coöperatieve structuur is essentieel voor ons project; de Coöperatie is eigenaar van zowel het veld waarop we begonnen als van de faciliteiten waar de pasta gemaakt wordt. Momenteel zijn we een state of the art pastificio aan het bouwen volgens de hoogste standaarden van het ecologisch bouwen.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT