Il Frutto Permesso
INFO

Locatie: Bibiana, Piemonte, Italië

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1987

Aard van het bedrijf: Coöperatie, meer dan 100 hectare

Aantal werknemers: 15 boerderijen

Producten: Fruit, groenten, sap, cider, kazen, vlees

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Hoewel onze activiteiten variëren van het verwerken van voedsel voor catering tot huisvesting voor culturele activiteiten, is Il Frutto Permesso bovenal een groep boeren. Onze productie is afkomstig van 15 boerderijen gelegen in vlaktes tot op 2000 meter hoog in de Pellice vallei. Wij produceren al onze producten zelf, van weide tot kaas, van graan tot vlees, boomgaard en groenteteelt tot jam, van boerderij tot vork.

Naast de traditionele variëteiten en nieuwe variëteiten, die tegen allerlei plagen resistent zijn, verbouwen we ook oude Piemonte appel- en peerrassen die door de Slow Food stichting beschermd worden: la Grigia di Torriana, la Runsè, la Magnana, Martin Sec. We kweken ook oude maïspolenta zoals Pignulet en Ottofile en we houden inheemse schapen- en runderrassen zoals kalveren van Piemonte en Frabosana schapen en runderen.

Sinds het begin is ons ultieme doel om de kleine boerencultuur in ons streek impuls geven door middel van biologische landbouw en dit door een sterke economische basis aan te bieden om meer boeren en meer land te integreren.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT