Giorgio Battaglia
INFO

Locatie: Comiso, Provincia Ragusa, Sicilia

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1997

Aard van het bedrijf: Boerderij van 8 hectare verbonden met de coöperatie Valdibella

Aantal werknemers: 7

Producten: Druiven, tomaten, aubergine, courgette, bladgroenten, venkel, selderij, spinazie, snijbiet, uien

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Wij respecteren en zorgen voor het milieu door onszelf te wijden aan de biologische landbouw en solidariteit. Wij zorgen voor de meest kwetsbare mensen en bieden hen de mogelijkheid om werk te vinden en zich sociaal reïntegreren.

We vertellen het verhaal van de Monti Iblei en onze gemeenschap, door de producten van ons grondgebied. Terramatta is een verhaal: een verhaal van iedere dag, van de geschiedenis van de mensen uit Iblei vandaag, gisteren en morgen. Een verhaal dat spreekt over landschappen, culturen, schoonheid en rijkdom van onze gemeenschap.

Een gemeenschap waar immigranten, kansarme personen, ex-gedetineerden ruimte kunnen vinden en hun identiteit kunnen vinden. De resultaten zijn niet alleen wijn en fruit, maar ook een vervulling van een gemeenschap die evolueert zonder haar identiteit te vergeten.

Vandaag beheert de sociale coöperatie Terramatta een boerderij van ongeveer 8 hectare met een kleine wijngaard en plantaardige gewassen in kassen en open veld. Gekweekt volgens de methode van de biologische landbouw, omdat het respect voor het individu ook respect voor het milieu betekent.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT