Enrique López
INFO

Locatie: Málaga (Valle del Guadalhorce), Spanje

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2003

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 6 hectare

Aantal werknemers: 3

Producten: Avocado en mango

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Enrique López runt een boerderij met 2000 avocado en mango bomen, die op verschillende momenten aangeplant zijn. De meest recente aanplanting van 1100 bomen gebeurde in 2013.

Zijn motivatie voor de verandering naar biologische productie was de afwijzing van het massale gebruik van chemische producten, alsook de noodzaak om de bodem te verzorgen – de grootste erfenis die een boer kan hebben, zowel qua minerale en organische samenstelling als qua biotische samenstelling. De realisatie dat een fruit zo groot en smaakvol als een mango op een dergelijke onnatuurlijke manier geteeld wordt deed hem radikaal breken met deze gebruiken.

Enrique hoopt dat de samenleving zijn ecologische productie waardeert omdat hij er alles aan doet en er vast van overtuigd is dat het productiesysteem zó moet zijn dat het niet enkel de huidige bevolking van eten moet voorzien maar ook die van morgen.

Enrique is tevreden met de opbrengst van zijn bomen en met zijn leven als een ecologische boer, een pad dat sommige van zijn kinderen al beginnen te volgen, wat hij alleen maar kan aanmoedigen.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT