den Boogerd
INFO

Locatie: Karestraat 35 – 3545 Zelem

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2009

Aard van het bedrijf: Familie. 22 hectare hoogstamboomgaarden in beheer en in eigendom

Aantal werknemers: Nia, Jan and Maarten; daarnaast nemen we nog regelmatig seizoensarbeiders in dienst en we besteden het grootste deel van de verwerking van onze producten uit.

Producten: We produceren sap, voornamelijk op basis van appels maar ook van ander fruit afkomstig uit de boomgaarden, gelei, stroop en olie van walnoten

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Ons bedrijf, ‘den Boogerd’, legt zich sinds 2008 als kleine landbouwonderneming toe op het aanplanten, uitbaten en beheren van authentieke hoogstamboomgaarden. Die uitbating gebeurt op een biologisch verantwoorde manier: dat betekent dat we de middelen die de natuur ons ter beschikking stelt, gebruiken om het fruit gezond te laten rijpen.

Schapen grazen tussen de bomen en houden het gras in toom, nestkastjes in alle soorten en maten zijn een uitnodigende woonst voor allerlei vogels, insectenbestrijders bij uitstek. Zo zorgen we er samen met de natuur voor dat we het fruit van onze bomen niet hoeven te behandelen met chemische producten en dat we het kunnen verwerken tot een overheerlijk, gezond en puur sap, stroop en andere producten.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT