Antico Colle Fiorito
INFO

Locatie: Vinci, Toscane, Italia

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2005

Aard van het bedrijf: Familiebedrijf op 14ha

Aantal werknemers: 4 familieleden

Producten: Olijfolie, wijn, tapenades, confituren, gedroogde kruiden

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Antico Colle Fiorito werd opgericht hoog op een bergtop boven de historische stad Vinci, de geboortestad van Leonardo da Vinci. Omgeven door olijf- en wijngaarden maakt het deel uit van een typisch Toscaans landschap. Het is een gemengde boerderij met een kleine wijngaard, 2500 olijfbomen, een fruitboomgaard en een groentetuin.

Prijs-winnende Toscaanse olijfolie is het hoofdproduct, met daarnaast confituren en tapenades, gemaakt met de groenten en het fruit die op de boerderij geteelt worden. Elke vorm van verwerking gebeurt onmiddellijk na de oogst in een kleine commerciële keuken op de boerderij, en dit volgens traditionele Toscaanse recepten. De familie verkoopt het merendeel van zijn producten op boerenmarkten in en rond Firenze. Op deze manier helpt ze om de geweldige voedselcultuur in dit deel van Italië levendig te houden.

In 2016 won Roberta, de stichtster van de boerderij, een prijs die uitgerijkt werd door de Europese Unie aan vrouwen die een voorbeeld van inspiratie vormen binnen de wereld van de landbouw.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT