Alessandro Scibetta
INFO

Locatie: Campobello di Mazara, Trapani, Sicilië

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2013

Aard van het bedrijf: Familie bedrijf van 6 hectare verbonden met de coöperatie Valdibella.

Aantal werknemers: 3

Producten: Sesam, zoete aardappel, aardpeer, uien, venkel, courgette, kool, koolrabi..

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Onze boerderij is een jong initiatief geboren uit de passie en liefde van een jong gezin voor de natuur en het plattelandsleven. Sinds 5 jaar, leven we in onze kleine boerderij en wijden ons aan de natuurlijke teelt van groenten en hout ambachten (www.artisane-granitola.blogspot.com).

Onze gronden zijn gelegen in het platteland Trapani, in Sicilië, op de site van Dune Di Pozzitello en hebben uitzicht op de zee in de buurt van Capo Granitola.

Door de zanderige eigenschappen van onze bodem kon ons boerderij zich specialiseren in de productie van zoete aardappelen, aardperen en knollen in het algemeen. De nabijheid van de zee en het microklimaat van de kust stellen ons in staat om hoge kwaliteit kool te produceren met een bijzonder intense smaak.

We hebben jaren ervaring in de kweek van sesam, hand geproduceerd volgens de traditie.

Alles wat we doen is gebaseerd op het respect en de bescherming van de biodiversiteit om de natuurlijke bodemvruchtbaarheid te bevorderen. Wij respecteren het werk van de boeren en we proberen elke dag om de waardigheid van een kleinschalige landbouw, gezond en duurzaam te herstellen.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT