Akelei
INFO

Locatie: Schriek

Biologisch Gecertificeerd sinds: De start van het bedrijf in 1982.

Aard van het bedrijf: 4ha.

Aantal werknemers: 1 voltijdse + stagiairs.

Producten: Groenten.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Akelei werd in 1982 opgericht door Johan en niet veel later stapte zijn vrouw Greet mee in de zaak. Doorheen de jaren hebben zij een mooi bloeiend tuinbouwbedrijf neergezet waarin ondertussen ruimte komt voor nieuwe mensen.

Na 2 jaar mee te werken als seizoenarbeider, stapte ik (Jelle Peeters) begin 2017 als zelfstandig tuinder mee in de zaak en heb ik de verantwoordelijkheid opgenomen van een 20-tal teelten. Naast het telen van groenten, wordt op het bedrijf veel belang gehecht aan biodiversiteit. Zo zijn er houtkanten met inheemse boomsoorten, bloemenborders die een heleboel nuttige insecten aantrekken, een vijver voor wateropslag. En via de zeer gevarieerde samenstelling van onze zelfgemaakte compost verrijken we het bodemleven. Hierdoor versterken we ieder jaar opnieuw de basis van ons tuinbouwbedrijf, namelijk een goede bodemvruchtbaarheid.

Bovendien worden er van een groot aantal groenten op het bedrijf zelf zaden vermeerderd. Hierdoor behouden we streekgebonden rassen die zijn aangepast aan de lokale condities van de bodem waardoor onze gewassen de kans krijgen om vitaal en gezond uit te groeien tot smaakvolle groenten.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT