Agricola Vito Gioa
INFO

Locatie: Ummari, Trapani, Sicile.

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2015.

Aard van het bedrijf: Sociéré individuelle.

Aantal werknemers: 1.

Producten: Céréales et farines, vin, ail, origan, figues de barbarie.

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

De activiteit start volgens de biologische productiemethode in 2014 op 9 hectare, waarvan 5 hectare wijngaarden van Nero d’ Avola.

In de daaropvolgende jaren is de belangrijkste doelstelling van het bedrijf geweest om de wijngaarden te diversifiëren, door iets meer dan een hectare oude wijngaarden te behouden en nieuwe rassen toe te voegen. Er is besloten dat de planten allemaal van autochtone oorsprong moeten zijn, zodat ze zich kunnen aanpassen aan het lokale klimaat en een beperkt gebruik van antischimmelproducten mogelijk is.

De missie van het bedrijf is geïnspireerd op het potentieel van het gebied en in het bijzonder op het gebied van Trapani, dat universeel erkend wordt als een betoverende plek, vermengd met fascinatie en cultuur, rijk aan diversiteit en duizendjarige tradities.

Het hoofddoel van het bedrijf is de valorisatie van het grondgebied door middel van de productie van wijn en landbouwproducten, verkregen in een geest van constant onderzoek, met respect voor het milieu.

Een andere fundamentele doelstelling is de bevordering van de wijncultuur, waarbij zowel jongeren als degenen die bang zijn om niet over de nodige vaardigheden te beschikken om goede wijnen te waarderen, worden samengebracht.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bel Food © 2020  GW-Design-IT