Marie-Jeanne Henrard
INFO

Locatie: Bois-Borsu (Liège)

Biologisch Gecertificeerd sinds: 1996

Aard van het bedrijf: Familie

Aantal werknemers: 2

Producten: Taarten, veggie burgers

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Om me toe te leggen op culinaire activiteiten, iets wat me echt passioneerde en dit nog doet, gaf ik in 1993 een vaste betrekking op als bibliothecaresse. Daardoor kon ik de kennis uit mijn opleiding aan de kokschool van Luik verder ontwikkelen. Met geduld ! Zoekend naar nieuwe smaakformules en mede inspelend op verwachtingen van de verbruikers was ik bedrijvig voor banketten en restauratie.

Van meet af aan koos ik ervoor uitsluitend producten uit biologische teelt aan te wenden. Dit uit respect voor de natuur. Ook mijn bijdrage tot duurzame ontwikkeling. Om versheid, dieet en smaak harmonisch te verbinden, gebruik ik alleen kwalitatief hoogstaande ingrediënten en werk ik hoofdzakelijk met wat de seizoenen bieden.

Met de bedoeling op een louter artisanale en niet op een mechanische wijze te bereiden en dit zo te kunnen blijven doen, ontstond een kleinschalig familiaal bedrijf. Dit ook mede om productiekosten te drukken. Dit bleef zo. Ik werk alleen op bestelling : een kwestie van maximale versheid.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT