Levure et Levain
INFO

Locatie: 2 3040 Neerijse, 12 km van Leuven

Biologisch Gecertificeerd sinds: Voorlopig nog niet gecertifieerd, maar ik gebruik bijna uitsluitend biologische ingrediënten.

Aard van het bedrijf: Eenmanszaak, klein, maar fijn

Aantal werknemers: 1

Producten: Glutenvrije broden (gist en desem), glutenvrije koekjes, glutenvrije afbakbroodjes (diepvries), glutenvrije meelmixen

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Vele jaren geleden werd er vastgesteld dat ik niet tegen gluten kan. Niet leuk, maar al bij al viel de omschakeling naar een glutenvrije levensstijl wel mee. Ik voelde me er een pak energieker door en er zijn gelukkig steeds meer lekkere alternatieven voor de klassieke graanproducten.

Maar één ding bleef moeilijk: Een lekkere, gezonde glutenvrije boterham bleef een groot gemis. Eentje die je kan besmeren zonder dat hij verbrokkelt, die je met smaak kan opeten en die niet naar “fabriek” smaakt, waarmee je “gegeten” hebt en even verder kan.

Na meer dan 5 jaar sleutelen aan mijn eigen recepten heb ik in 2014 beslist om zelf een kleinschalige en lokale glutenvrije bakkerij te starten.

Ik wil gezonde glutenvrije broden bakken, met de beste biologische ingrediënten. Ik wil bakken op een pure, traditionele manier: zonder meelverbeteraars, soja, bewaarmiddelen of lactose. En om een optimale smaak en voedingswaarde te bekomen, worden sommige meelsoorten in de bakkerij zelf gemalen op een kleine steenmolen. Smakelijk!

Bel Food © 2020  GW-Design-IT