Domaine du Chenoy
INFO

Locatie: Emines, Namen

Biologisch Gecertificeerd sinds: 2019

Aard van het bedrijf: BVBA

Aantal werknemers: 3

Producten: Wijn ( AOC Côtes de Sambre et Meuse) et schuimwijn ( Crémant de Wallonië)

Een korte geschiedenis en filosofie van de boerderij

Domaine Viticole du Chenoy, opgericht in 2003 door Philippe Grafé, is een pionier in de Belgische wijngabouw en respecteert de natuurlijke omgeving van Namen.

Gecertificeerde biologische wijnen sinds 2019 dankzij het gebruik van ziekteresistente druivenrassen, produceren we op het terrein evenwichtige gastronomische wijnen.

Onze wijnen worden gevinifieerd door Jean-Bernard Despatures, voormalig technisch directeur van de Châteaux Dutruch Grand Poujeaux en Anthonic in Moulis-en-Médoc en onze unieke assemblages worden begeleid door Eric Boissenot, consulting oenoloog van de grootste Bordeaux geclassificeerde crus.

Ons doel is om 100% Belgische wijnen van hoge kwaliteit, authentiek en trouw aan hun streek te produceren. Er wordt daarom voortdurend aandacht besteed aan het zorgvuldige werk aan de wijngaard, de vinificatie van de druiven en de rijping van onze wijnen om het beste van onze knowhow te delen.

Een originele en lokale productie van geweldige wijnen met respect voor ons milieu en voor het grootste plezier van allemaal, vat onze filosofische wijnmaker perfect samen.

Bel Food © 2020  GW-Design-IT